Tänään 7.7.2007 vihitään melkomoinen määrä suomalaisia. On siis heidän onnenpäivänsä, sateesta huolimatta tai ehkä juuri siksi - eikös se sade hääpäivänä tiedä onnea?!

Tänään on myös kyläkauppias Vesa Keskisen onnenpäivä. Kyläkaupassa alkoi onnenviikko tänään 7.7.2007 klo 7. En ole koskaan ollut onnenviikkoa ihmettelemässä, mutta nytpä tuli siihenkin poikkeus. Pakko kai se on kerran elämässä nähdä, mikä moinen kotkotus on. Ja niin minä nousin aamuyöllä ehtiäkseni ennen seitsemää katsomaan, kun ihmiset jonottavat suljettujen ovien takana ihan täpinässä, että koska pääsevät ostamaan. Ja kun ovet viimein rävähtävät auki, kaikki juoksevat hulluna eri ilmansuuntiin hakemaan rajoitettua määrää jotain aletavaraa. Perhekunnat ovat sopineet etukäteen osastot, mistä kukin hakee mitäkin. Vähän käytetään kyynärpäätaktiikkaa, mutta aika rauhallista sentään on - siitä pitävät huolen ylimääräiset vartijat ja henkilökunta. Kaikki 24 kassaa ovat avoinna. Aamutuimaan ei tarvitse edes jonottaa, myöhemmin sitten varmaan.

Ja mitäkö minä tuolta alennuksesta sitten hain? Noh, tunnustan olevani sen verran Marimekon ystävä, että minua houkutti tarjous olla 1000:n ensimmäisen asiakkaan joukossa Marimekon pihamyymälässä, jotta saisin itselleni Marimekon harmaa-valkoisen Pippuri-kassin kaupanpäälle. Minusta se kassi on jotenkin herttainen. Itse asiassa kaapistani löytyy myös Pippuri-sarjan turkoosi pitkähihainen, joka onkin aivan lempparini ja ensimmäinen turkoosi vaatekappale, jota olen ikinä huolinut ylleni.

716642.jpg

Kaupanpäällisen lisäksi tein tietenkin ostoksia Marimekolta. Ostin sinisen Unikko-kassin ja 4kpl turkooseja Ujo-vieraspyyhkeitä. Ihania!

716638.jpg

Kaupan sisältä mukaan tarttui vielä pino leffoja: trilogia, jota olen himoinnut pitkään ja kaksi uutta tuttavuutta, jotka lähiaikoina aion katsastaa.

Lompakko keveni siihen malliin, että on kyllä syytäkin Keskisen kauppiaalla olla onnellinen onnenpäivänään..! ;)

Kotiin kun pääsin, niin kävin suihkussa ja menin pötköttämään. En tiedä, nukuinko vai enkö, mutta pari tuntia makasin ja nyt on olo ihan kohtalainen. Illalla toki täytyy päästä aikaisin petiin. Nämä varhaiset aamut ovat minulle myrkkyä.