Tässä tulee nyt sitten vielä häämatkakertomus. Lukekoon, ketä kiinnostaa.

Vietimme viikon Kuopiossa, kylpylä-hotelli Rauhalahdessa. Emme ole aikaisemmin koskaan olleet kylpylälomalla, joten ei ollut mitään ennakko-odotuksia.

Majoituimme huoneistohotelliin. Meillä oli käytössämme kaksi kerrosta, jotka sisälsivät tupakeittiön, kylppärin, kaksi vessaa, eteisen, kaksi makuuhuonetta ja alkovin. Oli siinä kahdelle ihmiselle tilaa! Kun pääsimme ensimmäistä kertaa huoneistoomme sisälle, niin löysimme henkilökunnan jättämän yllärin: kuohuvaa, mustikoita, ananasta ja meloneita. Eli olivat huomioineet ruoka-aineallergiani hienosti! Ohessa oli myös postikortti, jossa toivoteltiin hyvää lomaa. Semmoinen vastaanotto tuntui mukavalta!

Kylpylä-hotellin palveluista kokeilimme muutamia. Mies otti intialaisen päähieronnan ja piti siitä kovasti. Lisäksi hän kävi kasvohoidossa. Minä otin pikamanikyyrin ja kulmien muotoilun sekä niska-hartiahieronnan. Olin tyytyväinen kaikkiin hoitoihini.

Kuopio oli molemmille vieras kaupunki. Alkajaisiksi autoilimme ja kävelimme ympäriinsä. Torilla maistelimme lettuja ja ihmettelimme ihmisvilinää. Kokeilimme eri ravintoloita ja kaffiloita. Cafe Houkutus oli mielettömän ihana. Maistelimme valkosuklaa-mustikkakakkua ja se vei kyllä kielen mennessään.

Kävimme katselemassa eläimiä Kuopion eläinpuistossa. Yksi vuohiherra teki kanssani erittäin läheistä tuttavuutta. Samaten yksi possukka oli ihan suuhun tulossa, niin mielenkiintoinen tuttavuus olin.

Hoksopoli piti tietenkin käydä kokeilemassa. Olihan se hienon näköinen, mutta itse peli oli kylläkin aika simppeli tietovisajuttu. Lapsille kiinnostava paikka, mutta aikusena kaipaisin enemmän rahoille vastinetta.

Suomen ortodoksinen kirkkomuseo sen sijaan oli uskomattoman hieno paikka! Ihastuimme molemmat! Ja tästä käynnistä intaantuneina teimme myös päiväretken Heinävedelle Valamon ja Lintulan luostareihin. Valamo oli erityisen upea! Osallistuimme opastetulle kierrokselle, josta saimmekin paljon irti. Päätimme saman tien, että sinne menemme joskus uudemman kerran!

Pikku Pietarin torikujalla tutkailimme paikallisia käsitöitä, joskaan emme ostaneet mitään.

Puijon tornissa kävimme katselemassa näkymiä ja syömässä Mövenpick-jäätelöä.

Reissu oli kokonaisuudessan hyvä ja antoisa. Koti-ikävä vain välillä vaivasi meikäläistä, kun matka tuli suoraan mökkiviikkojen päälle. Onneksi mies otti sen huumorilla. :)