Voi hyvänen aika, minä olen ihan sekaisin. Tämä on niitä hetkiä elämässä, kun ei itsekään tiedä, mitä haluaisi ja mikä olisi hyvä ratkaisu.

Siis, minä asun tällä erää paikkakunnalla X. Viihdyn täällä oikein hyvin. Palvelut pelaa, ystäviä ja tuttavia löytyy, on harrastuksia, kivat opinnot, työharjoittelu, kesätyöt ja turvallinen elinympäristö. Taloakin rakennetaan. Mutta... Paikkakuntani X ei voi tarjota minulle vakituista työsuhdetta, eikä edes pidempiaikaisia sijaisuuksia. Kesätyö on jo ihan luksusta, kun en sitäkään ole aiemmin onnistunut täältä saamaan.

Olen siis lähetellyt työhakemuksia ympäri Suomea.

Paikkakunta Y vastasi hakemukseeni kutsumalla minut työhaastatteluun toukokuun alkupuolella. Paikkakunta Y sijaitsee nykyisestä olinpaikastani noin 1,5h etäisyydellä. Paikka ei sinänsä ole minulle entuudestaan tuttu, mutta uskoisin sen olevan ihan kiva, pieni paikkakunta. Tällä seudulla on asunnot kohtuu edullisia. Ystävät ja sukulaisetkaan eivät katoaisi liian kauas. Vaikuttaa siis sinänsä ihan mukavalta..! Jos sen työn saisin, se alkaisi elokuulla, joten ehtisin hyvin miettiä asumiskuviot uudelleen.

Sitten tuli kuvioihin mukaan paikkakunta Z. Tämä paikkakunta on KAUKANA. Sinne ajaa nykyisestä olinpaikastani noin 4h. En tunne paikkakuntaa yhtään. En tiedä, onko siellä minkämoisia ihmisiä tai palveluita tai asuntoja. Sen toki tiedän, että asunnot ovat kalliita. Sukulaiset ja ystävät jäisivät kauas - tuskinpa heitä sen jälkeen näkisi kuin kerran vuodessa. Työ sinänsä houkuttaisi, aika paljonkin. Ja miehelle löytyisi mitä ilmeisimmin työtä sieltä suunnalta myöskin. Mutta paikkakunta Z haluaisi sen työntekijän heti. En oikein tiedä, voivatko he odottaa edes niin kauaa, että kuulisin paikkakunnan Y haastattelutulokset. Ja muuta tässä nyt, kun talo on vielä keskeneräinen, joten mies jäisi ainakin tänne vielä useammaksi kuukaudeksi. Työhaastattelu paikkakunnalla Z on ihan lähiaikoina ja he varmaan myös ilmoittavat valintansa melkein saman tien, koska on kerran huutava pula hyvästä työntekijästä. Entäpä, jos he valitsevat minut..?

Pelottaa. En oikein tiedä, mitä tekisin. Toisaalta haluan työpaikan ja mieluiten sellaisen, jonka koen itse kiinnostavaksi. Toisaalta haluan pysyä tutuilla ja turvallisilla vesillä - suhteellisen lähellä sukua ja ystäviä.

Jos kukaan olisi niin ystävällinen, että heittäisi tähän kommenttia..? Ehkä en vain itse näe metsää puilta.