Jos haluat jotain helppoa ja maukasta naposteltavaa tai vaikka yllärivieraille tarjoamisia, niin kantsii kokeilla leipätikkuja. Mä oon ihan hurahtanut niihin. Mies tykkää kanssa ja nyt on resepti testattu myös ulkopuolisella, joka tykkäs samaten.

Ainekset:
ruokaöljyä (kelpaa sekä rypsiöljy että oliiviöljy, itse teen rypsiöljyllä)
meirami
oregano
basilika
ruisleipää (saa olla vähän kuivahtanutta ja vanhaakin, mutta tuore käy yhtä hyvin)

Tee näin:
Veistele ruisleivästä ohuita lastuja/tikkuja (noin 1cm leveä ja 0,5cm paksu). Sekoita mausteet öljyn sekaan. Valuta lusikkaa apuna käyttäen öljyä leipätikkujen molemmin puolin. Laita öljytyt leipätikut leivinpaperin päälle pellille. Uunin lämpö on 175-200,  astetta, riippuen uunin tehosta. Paistoaika samoin uunista riippuen 10-15min. Leipätikkujen pitäisi olla sopivan kuivakoita ja rapsakoita, kun otat ne uunista. Tarjoa/syö leipätikut heti!!! Jos sinun on kuitenkin pakko säilyttää leipätikkuja jonkin aikaa, niin säilö ne ilmavasti ja syö mahdollisimman pian. Lämpinä ja tuoreina ovat parhaita. Käyvät teen tai kahvin kera, kelpaavat mainiosti juustojen kanssa nautittaviksi. Voi syödä siltänsäkin tai vaikka kylmän juoman kanssa.