Tietääkseni opiskeleminen esim. ammattikoulussa, ammattikorkeakoulussa, aikuislukiossa tai yliopistossa on ihan vapaaehtoista. Eikös yläaste/yläkoulu ole viimeinen pakollinen..? Minulta ei riitä ymmärrystä noille pöllinkäisille, jotka jostain käsittämättömästä syystä ovat saaneet aikaiseksi raahautua johonkin vapaaehtoiseen oppilaitokseen ja sitten möllöttämisellään häiriköivät toisia, jotka ovat siellä omasta vapaasta tahdostaan ja halustaan. Häpeäisivät aikuiset ihmiset, kun pitää käyttäytyä kuin pahaiset kakarat!

Mitä se semmoinen koulukäynti on, että tunneille tullaan milloin sattuu ja ollaan poissa koulusta, jos ei nyt vaan huvita aamulla nousta sängystä ylös? Ei minuakaan huvita joka aamu nousta, mutta vapaaehtoisestihan minä tuonne kouluun olen kirjautunut, joten sinne myös menen - huvitti tai ei. Jos huvittamattomuus käy ylivoimaiseksi, niin kai sitä voisi suksia kuuseen koko koulusta - mitä sitä suotta muita rääkkäämään mörököllimäisellä olemuksellaan. Jos ei kiinnosta, niin pois vaan.

Ja miksi annettuja tehtäviä ei tehdä? Ne on kaikki itseä varten, ei opettajaa varten. Tehtävät yleensä auttavat oppimaan tai kertaavat opittua asiaa koetta varten. Koekaan ei ole opettajaa varten, vaan sitä varten, että näkisi itse, onko oppinut mitään.

Oma-aloitteisuus olisi myös kovasti plussaa, jos vapaaehtoiseen kouluun vääntäytyy. Jos on tunneilta pätevän syyn takia pois, niin tunnilla käsitellyt asiat otetaan itse selville ja ollaan yhteydessä opettajaan. Tehtävät tehdään ja liiat poissaolot korvataan. Eikä sitten tulla tunneille H.Moilasena ja ihmetellä, että "ei mulla oo noita monisteita" ja "en mä tienny näitä tehdä" ja "miksei kukaan kerro mulle mitään".

Meillä on ollut koulussa kaksi viikkoa työn alla yks tehtävä, jonka eräät suorittivat saman tien. Toiset ne tänäänkin sitten tunnilla kyseli opettajalta, että mitähän siinä tehtävässä pitäis tehdä. Haloo?! Missä niitten korvat on? Pudonneet varmaan päästä... Opettaja on kertonut tehtävänannon jo noin miljoona kertaa, eikö yksillä raksuta vieläkään.

Aikuiset ihmiset ovat velvollisia huolehtimaan itse omista asioistaan ja käyttäytymään fiksusti. Mutta toisaalta soisin, että jos eräät eivät millään siihen kykene, niin opettajat sentään sanoisivat, että "nyt hiljaa, että päästään eteenpäin" tai "voit ihan vapaasti poistua, jos ei kiinnosta". Eräätkin pulisee ja pölpöttää koko ajan kuin papukaijat. Eivätkö aikuiset ihmiset jo jaksa istua 45-60min hiljaa yhteen menoon? Ja miksi tunneilla pitää tekstailla ja soitella. Sitä varten on tauot! Työt hoidetaan työajalla, muut bisnekset vapaa-ajalla.

Kiehun raivosta.